Monthly Archives: February 2012

Приют Богров получи 98 ваксини

В началото на месец февруари, 50 човека от 16 града, в 7 различни държави, извървяха пеш цели 500 километра, само в рамките на 5 дни. Причината всички тези хора да слязат от автомобилите си и да започнат да ходят пеш беше каузата на Walk2Help за помощ на приюта в Богров.

Богров е най-големият обществен приют, който се е превърнал в дом на 500 нежелани животни от улицата и съществува изцяло благодарение на доброволни дарения. Ние създадохме кауза в Walk2Help за даряване на 50 ваксини за кучетата от Богров и поставихме за цел, да се извървят 500 километра. След това буквално наблюдавахме как с всяка минута километрите се увеличават. Хора от целия свят крачеха, за да помогнат на кучетата от приюта да бъдат предпазени от болести.

Със светкавична скорост, целта на каузата беше изпълнена и кучетата в Богров получиха ваксините, благодарение на спонсорството на една от водещите ИТ компании в България – ДАВИД Холдинг и на Animal Rescue Sofia, които поддържат приюта. Но това не е всичко, вместо обещаните 50 ваксини, кучетата в Богров получиха 98, след като доставчикът на ваксините Pfizer направи 50% отстъпка.

Равносметката от цялата кауза е следната – докато 50 човека ходиха за здраве, помогнаха на кучетата от приюта в Богров с 98 ваксини, които ги предпазват от болести. Освен всичко това, благодарение на факта, че тези хора са ходили пеш, вместо да използват автомобилите си, 83 килограма въглероден диоксид е спестен от отделянето му в атмосферата.

Ако не сте сред тези 50 човека, които се включиха в каузата на Walk2Help, сигурно вече съжалявате. Но не се отчайвайте, следващата кауза в Walk2Help идва скоро.

С Walk2Help, променяте света, докато ходите.